Oldal kiválasztása

Az egész azzal kezdődött, hogy megrendeltem Gál Kristóf “Vállalkozóból -> vállalkozás”  című könyvét (hanganyaggal együtt). Ezzel együtt tagja lehettem a szerző által indított zárt Facebook csoportnak is. A szerző azt kérte tőlünk, hogy aki megvette a könyvet és megérkezett hozzá, küldjön magáról egy képet a könyvvel együtt.

Eddig tehát úgy néz ki, hogy  Gál Kristóf a hunyó.

Majd egy Hölgy (SzHZs), aki szintén megvette a könyvet küldött egy képet és a könyv felett ezeket olvashattam:
Kritikus gondolkodás
Tudatalatti elem 90%
hiedelmek
érzelmek
szokások
értékek
Theta módszer – és itt állt a Hölgy teljes neve.

Elsőre azt hittem, hogy ezt a könyvet a Hölgy írta, és egy Messenger üzenetben rá is kérdeztem. Kiderült, hogy nem Ö a szerző, de megígérte, hogy a következő napon megírja nekem a könyv pontos adatait. És másnap ezt meg is kaptam.

Innen úgy gondoltam, hogy a Hölgy a hunyó, Kristóf felmentve.

Van nekem egy nagyon kedves ismerősöm, akinek van egy natura boltja, és megkérdeztem, hogy meg tudja-e szerezni nekem ezt a könyvet, de sajnos ezt az út nem volt járható.

Mit tesz ilyenkor az ember, ráfekszik a netre és elkezdi keresni a forrást. Viszonylag nagyon rövid idő alatt megtaláltam a kiadó webshopját, ott volt a könyv, meg is rendeltem, ki is fizettem és már csak a futárra vártam, hogy mikor hozza ki nekem a megadott címre.

Mivel a rendelést pénteken intéztem a könyvet kedden kaptam meg. Ez volt a borítón: THETA HEALING® Egy kivételes energiagyógyászati módszer bemutatása Vianna Stibal

Kezemben egy vonalzóval és egy 3B-s grafit ceruzával hozzákezdtem az olvasáshoz. Hogy miért vonalzó és miért grafit ceruza? Hát igen én az a fajta olvasó vagyok, hogy telefirkálom a könyvben amit fontosnak tartok, aláhúzom és, hogy továbbra is olvasható legyen vonalzóval és grafittal, a fontos részeket még a szélén kézzel bejelölöm, van amit behajtok egy kicsit, van amit jobban, van amit még jobban. Így válik a könyv kölcsönbe adhatatlan egyedi alkotásommá. Ez a könyv se kivétel.

Értékére nézve úgy érzem, hogy ez a könyv az én gondolataimat tartalmazza, van, hogy szó szerint idéz engem. Viszont van benne egy technika, ami ezt a teljesen racionális logikus lépéssorozatot körülöleli. Vannak benne olyan szavak, melyeken simán átugrok, mert olyan, akit általában jelölnek vele, szerintem nincs is. De ennek ellenére folyton rá hivatkoznak, én meg folyton átlépek ezeken a szavakon.

Erről állandóan eszembe jut az a történet, mikor még az Enüd McGifferthez jártam aszisztensként a tréningjeire és tele voltam kérdésekkel, mindig azt a választ kaptam, hogy a válaszok benne vannak a Mennyei prófécia című könyvben. Ateistaként én ilyen könyvet bizony nem voltam hajlandó meg se venni. Vagy három évig húzódott a dolog, én kérdeztem, kérdeztem és mindig az a válasz jött, hogy benne vannak a válaszok a Mennyei prófécia című könyvben.
Három év után egyszer csak rávettem magam, és mégis megvettem a könyvet, és mikor elolvastam, akkor derült ki, hogy bizony jobb lett volna korábban megvenni, mert ez egy regény, igaz nagyon érdekes, elgondolkodtató tartalommal.

Azóta a könyvcímek már nem tartanak vissza, de mikor Isten, Teremtő, vagy ilyen szavakat olvasok, bizony-bizony átugrom őket. Így vagyok most ezzel a könyvvel is. Ha esetleg mindenképpen szükség lesz valamilyen nevet használnom, akkor elsőként az Univerzum, ami eszembe jut. Ha esetleg egy személyt kérnének megnevezni, akkor Ő Buddha lenne.

Mikor a Reiki-s időszakom éltem, voltam egy Pránanadis reinkarnációs tanfolyamon, ahol megtanultam az előző éltbe utaztatást és egyszer én is utaztam. Na ott volt hasonló technika, mint ebben a Theta Healing könyvben. Ezt az egyszerűség kedvéért én hókusz pókusznak hívom.

Akkor most visszakanyarodva az eredeti gondolatmenethez a könyv olvasásával párhuzamosan szétnézegettem a neten is. Így találtam rá Nagy Szilviára, akiről nagyon gyorsan kiderült, hogy ennek a Theta Healingnek Ő a magyarországi tótum faktuma, azaz Képviselője. És a Szilvia a Facebookon bejelentkezett élő videóval, ami teljesen magával ragadott. Nem tudom megmagyarázni még magamnak sem, hogy miért, de oly annyira tetszett, hogy az egyik ilyen live videót rögzítettem MP3-ba, hogy a sétáimon újra meg újra meg tudjam hallgatni. Azóta hegyezem a fülem, hogy mikor van élőben, hogy nézni tudjam. A dolog odáig fajult, hogy a Szilvia bejelentkezett, közben elindult a kedvenc spanyol csapatom foci meccse, de nem a meccset néztem, hanem Szilviát. Sokszor nem is értem, hogy miről beszél, de mindig van egy egy része a bejelentkezésének, ami nagyon hasznos, gondolat ébresztő, ezért nem is lehet kihagyni.

És innentől Szilvia a hunyó!

A minap bejelentkezett Szegedről és elmondta,, hogy most tartja a haladó tanfolyamot, és, hogy Szegeden Csanádi Anita fogja tartani a következő alap tréninget a Theta Healingről.

Megint ugrás neki a netnek, ki ez a Csanádi Anita? Találtam egy ilyen névvel egy személyi edzőt, de a holnapon sehol nem volt megemlítve ez a Theta Healing, azt gondoltam, hogy nem Ő az én emberem.
Találtam egy másik oldalt, ahol írtam is egy levelet, hogy, ha ismerik akkor kérem adják meg a Csanádi Anita elérhetőségét, de nem kaptam választ.

Majd, a Nagy Szilvia Facebook oldalán nézelődve rátaláltam Csanádi Anitára, ezen keresztül az alap tanfolyamra, minden szükséges információval együtt. Azonnal felhívtam, kérdeztem, válaszokat kaptam és eldöntöttem, hogy ott a helyem a novemberi alap tanfolyamon. De még mindig nem tudom, hogy miért? ÉRTEM ÉN EZT?

Majd jött Csanádi Anita első live videója a Facebookon.

Közben sikerült a könyvet kiolvasni, majd újra és újra elővenni és célirányosan egy-egy részt ismét elolvasni.
Most azt gondolom, hogy mégiscsak jó ez a hókusz-pókusz, mert ad az egésznek egy keretet, ami nagyon egyszerű, könnyen elsajátítható. Érdekesség a könyv terminológiájában, hogy egyszer úgy hivatkozik rám, hogy én vagyok a gyógyító. Máskor azt mondja, hogy a Teremtő a gyógyító, én csak tanúsítom a gyógyulást. De a gyógyulás csak akkor következhet be, ha a Kliens hisz benne.

A következő impulzus akkor ért, amikor Csanádi Anita meghirdetett egy egyórás Theta Healing ismertető előadást a Dóm hotelben.

Közben persze mennek a Nagy Szilvia videó nézések válogatás, rendszerezés nélkül, ami éppen elém kerül és érdekes a címe.

A mai napon (2017.10.30) át is utaltam az alap tanfolyam díját és nagyon várom a 11.10.ét a tanfolyam kezdetét.

Közben persze forognak a fogaskerekek a fejemben. Akkor most ki is igazából a gyógyító, vagy létrehozó, a kreáló? Én meg azt mondom most, hogy a Kliens a gyógyító, ha hisz benne, ha nem. Mert mi is történik valójában? Tegyük fel, hogy a konzulens és a Kliens együtt elérik a Theta agyhullámot.
Korábban azt tanultam, hogy a tudatalatti nem gondolkodik, hanem hibátlanul végrehajtja a legutolsó parancsot, ugyanúgy mint a számítógép. Ezért van óriási szerepe annak, hogy milyen információt engedünk be. Ahogy a számítástechnikában van az az elv, hogy ha szemetet táplálunk bele, akkor szemét fog kijönni. Azt gondolom, hogy ugyanez van a tudatalattival is. Ahogy “programozzuk”, amit gondolunk, mondunk, megengedjük, hogy halljuk, azt nem mérlegeli, latolgatja, hanem azt fogja szó szerint hibátlanul a tudatalattink végrehajtani.
A Theta Healing segít jó gondolatot, jó programot átadni a tudatalattinak, amit az profi módon végrehajt. Tehát a Kliens megismeri a Theta Healing által a számára megfelelő (Jaj ez egy nagyon veszélyes szó, mert kinek mi a megfelelő? Ki tudja rá a választ?) követendő programot, amit a Kliens elfogad és átadja a tudatalattijának végrehajtás végett. A lényeg, hogy nincs erőlködés, stressz, görcsölés, hanem szépen lazán történik minden. Teremtésnél fontos a győztes-győztes hozzáállás, ha az mást is érint. A kliensnek nincs további dolga ezzel, csupán az, hogy megvárja, hogy a tudatalatti mikor hajtja végre a programot. Ebben persze van egy pici izgalom, a várakozás izgalma. Ezen kívül tudatában vagyunk a program tartalmának és teljes lényünkkel már ezt sugározzuk kifelé, mintha már ténylegesen be is következett volna. Ezzel is segítve, megerősítve a tudatalattit a kívánt program végrehajtására.

Nagyon kíváncsi leszek magamra, hogy ez az álláspontom változni fog-e az alaptanfolyam után.

Lezárva ez a bejegyzés 2017.10.30. 21:43-kor. Folytatás új bejegyzésben.