Nem tudhatom, hogy állsz hozzá az önszeretet kérdéséhez. Amennyiben ezen a területen még járatlan vagy, teljesen természetes, hogy másokat helyezel magad elé, hogy megfelelj a környezeted elvárásainak.


Most, hogy idáig eljutottál, ha tetszik, ha nem,


KIKAPCSOLTUK

ezt a környezeti elvárást.

Lehet, hogy most még egyáltalán


nem értesz vele egyet.

Ez teljesen rendben van. Korábban is mondtam, most is megerősítem:

nem szükséges, hogy higgy benne, vagy érts vele egyet, vagy, hogy az adott pillanatban igaz legyen

Az átalakulás egy folyamat, kinek hosszabb, kinek rövidebb.

A SZERETEM MAGAM sokaknak taszító is lehet így elsőre.

Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy miért fontos, mondhatnám úgy is, miért elengedhetetlen az önszeretet.


Ezen kívül rengeteg meghatározás létezik még, amely az önszeretet szükségességét magyarázza., De ezektől eltekintenék. Most csak arra térek ki, hogy milyen

fejlődést indíthat el,
ha valaki eldönti, hogy saját magát szereti a legjobban.
Nálam ez nagyon bevált!

Így van ez sok más állítással is amit ezeken az oldalakon találsz. Nem ezt tanultuk eddigi életünk során, sőt inkább az ellenkezőjét. Mindezt azért tanították nekünk, hogy ne legyen elég önbizalmunk, könnyen irányíthatók legyünk és ne emelkedjünk ki a “csordából”, mert a csorda nem tűri, ha valaki egy kicsit is kiemelkedik az átlagból.

Egy másik előnye az önszeretetnek az, hogy ha ezt publikáljuk, nyíltan felvállaljuk, az ezzel a filozófiával egyet nem értők minden eszközzel igyekeznek bebizonyítani nekünk, hogy nem vagyunk jók. Egy önmagát szerető, magabiztos embert ez arra ösztönöz, hogy egyre jobb és jobb legyen, amitől hatalmas fejlődés érhető el az élet minden területén. Figyeld meg a környezeted reakcióját.

Így ezeket a külső próbálkozásokat a csorda szintjére való lehúzásra ne vegyük zokon senkitől, ne olyan jelzőket tegyük mellé, amitől stresszesek leszünk, inkább inspirációt jelentsen, szeretettel öleljük magunkhoz, köszönjük meg, hogy milyen sokat fognak nekünk segíteni és járjuk a saját utunkat.

Például az én egyik szlogenem a következő:

Annyira jó vagyok, hogy bármihez is nyúlok, bármit is csinálok, minden arannyá válik a kezemben

Mit gondolsz, a környezetemben hányan akarták bebizonyítani az ellenkezőjét? Örökké hálás leszek nekik, mert nélkülük például ez a honlap sem készülhetett volna el. Olyan jelzőket raktam mellé, ami engem nem lehúzott, hanem inkább inspirált, hogy még jobb legyek.

Figyelted? A kulcs az általam odatett jelzőkben van. Te most, hogy ezt elolvastad, nézz magadba, milyen jelzőket használsz? OK. Ezek a jelzők segítenek Téged a boldog stressz mentes életben?

Ha a válaszod NEM, akkor változtasd meg ezeket a jelzőket!
Változtasd olyanra, amivel jobban érzed magad a bőrödben!

VÁLTOZTASS!
Legyél jó értelemben önző, legyél fontos saját magadnak, gondolkozz, beszélj, cselekedj úgy, hogy a célod, vagyis hogy jól érezd magad a bőrödben megvalósuljon.


Találtam a neten egy, az önszeretetre vonatkozó nagyon hasznos oldalt, íme itt van a linkje:

SZERESD ÖNMAGAD

Ezzel az ismeretek első részének a végére értünk.
Javaslom, hogy az eddig megismert technikát kezd beépíteni az életedbe.

Gyakorolj!              Gyakorolj!            Gyakorolj!

Jelenleg a GDPR miatt nem gyüjtök semmilyen személyes adatot, így ahogy elkészülnek az újabb és újabb részek csak úgy tudsz róluk értesülni, ha visszalátogatsz erre az oldalra.

Addig is a gyakorláshoz sok sikert kívánok

Péter